45 de tineri au fost selectați pentru a participa la a doua ediție a 3 Day Startup Cluj

24 martie 2015

Pregătirile pentru a doua ediție 3 Day Startup Cluj-Napoca au intrat în linie dreaptă! Din 115 candidați, echipa Research for Industry a selectat cu greu 45 de tineri entuziaști pentru a-și duce ideile mai departe în cadrul acestui eveniment care va avea loc în 3-5 aprilie 2015 la sediul Fortech.

Tinerii antreprenori vin din toate universitățile clujene și au background-uri diferite (business, inginerie, computer science, medicină, artă și design). Aceștia vor alege și vor dezvolta cele mai bune 5-7 dintre zecile de idei pe care le vor propune.

Vineri după-amiază vor prezenta ideile, vor fi sesiuni de brainstorming și vor forma echipele. Sâmbătă, echipele vor lucra efectiv la validarea ideilor pe teren și la construirea modelelor de afaceri și chiar a prototipurilor, pe care le vor finaliza până duminică seara, când vor avea loc pitch-urile finale în fața unor investitori și experți internaționali.

Mentori și paneliști recunoscuți pentru succesul antreprenorial vor fi alături de participanți: Jennifer Austin, Ciprian Borșan, Marius Jumolea, Mircea Patachi, Robert Visser, Marius Rus, Roxana Rugină, Mircea Vădan, Călin Văduva și alții.

Experiența 3 Day Startup înseamnă: 49 milioane de dolari atrase în investiții în ultimii 5 ani, pentru 79 de startupuri de pe 5 continente. În noiembrie 2014 Research for Industry a organizat prima ediție 3DS din Europa Centrală și de Est și a selectat 45 de tineri, care au format șase echipe.

Scopul 3 Day Startup Cluj-Napoca este să adune cele mai dinamice minți antreprenoriale din comunitatea academică a orașului și să le ofere uneltele necesare pentru transformarea ideilor în produse de succes pe piața reală.

Evenimentul este organizat de Research for Industry, un proiect al Institutului Român de Știință și Tehnologie, împreună cu universitățile clujene, parteneri și sponsori: Fortech, Academy+Plus, Bitdefender, Cluj-Napoca 2015 European Youth Capital, Fan Courier, OSUT.

Pentru mai multe informații, urmăriți site-ul evenimentului și pagina de Facebook.

Programul 3 Day Startup a fost înființat în 2008 la The University of Texas at Austin, de unde s-a răspândit cu succes în cele mai prestigioase universități din lume (MIT, Harvard, Brown, Cornell). Misiunea 3 Day Startup este să încurajeze dezvoltarea startup-urilor de către tinerii din mediul academic și să stimuleze capacitățile antreprenoriale în rândul comunităților studențești și academice.