Parteneriatul dintre Coneural şi Max Planck a fost reînnoit

13 decembrie 2010

Parteneriatul dintre Centrul de Cercetări Cognitive şi Neuronale (Coneural), din cadrul institutului nostru, şi prestigiosul Institut Max Plank de Cercetare a Creierului din Frankfurt, Germania, a fost reînnoit pentru încă doi ani (2011-2013), după o evaluare a rezultatelor obţinute în cei trei ani anteriori.

Grupul Partener stabileşte o legătură directă între laboratorul condus de Dr. Raul Mureşan de la Coneural şi Departamentul de Neurofiziologie condus de Prof. Dr. Wolf Singer de la Institutul Max Planck pentru Cercetarea Creierului din Frankfurt am Main, Germania. Această colaborare este foarte importantă deoarece conectează laboratoarele noastre cu cercetători de top la nivel internaţional şi oferă o deschidere largă către cercetarea de performanţă din Europa. Grupul Partener este singurul grup partener Max Planck din România şi printre puţinele din Europa de Est, fiind astfel o marcă a recunoaşterii calităţii cercetării ştiinţifice de la Coneural.

După evaluarea intermediară a parteneriatului, Peter Gruss, preşedintele Societăţii Max Planck din Germania, a afirmat în scrisoarea de reînnoire: “Îmi face o deosebită plăcere să vă informez despre rezultatul foarte pozitiv al evaluării intermediare a Grupului Partener condus de dumneavoastră. Raportul de evaluare menţionează o producţie ştiinţifică impresionantă a Grupului Partener în primii trei ani de la iniţiere. Vă felicit pentru acest succes.”