Știri

Concurs pentru doctoranzi: Cea mai bună teză de doctorat a anului în teoria computaţională a jocurilor

Institutul nostru va premia cu 1000 euro cea mai bună teză de doctorat a anului din acest domeniu, la nivel internaţional. Doctoranzii trebuie să trimită un rezumat al tezei până pe 15 octombrie 2011 şi teza întreagă până pe 15 noiembrie 2011.

citeşte în continuare

Institutul a primit un grant din partea John Templeton Foundation

Fundaţia din SUA a acordat un grant echipei de cercetători conduse de prof. Dumitru Dumitrescu pentru un proiect intitulat "Spre o integrare conceptuală a inteligenţei artificiale, teoriei jocurilor şi teoriei deciziei".

Scala temporală internă a creierului este corelată cu scala temporală externă a stimulului

Cercetătorii noştri au descoperit că scala temporală internă a creierului, adică fereastra de timp necesară neuronilor pentru a codifica un anumit aspect al stimulului vizual, este puternic corelată cu scala temporală externă a stimulului, adică viteza cu care imaginea de pe retină se schimbă.

citeşte în continuare

Parteneriatul dintre Coneural şi Max Planck a fost reînnoit

Parteneriatul dintre Centrul de Cercetări Cognitive şi Neuronale (Coneural) din cadrul institutului şi prestigiosul Institut Max Plank de Cercetare a Creierului din Frankfurt, Germania, a fost reînnoit pentru încă doi ani (2011-2013), după o evaluare a rezultatelor obţinute în cei trei ani anteriori. Peter Gruss, preşedintele Societăţii Max Planck din Germania, a afirmat în scrisoarea de reînnoire a parteneriatului: “Îmi face o deosebită plăcere să vă informez despre rezultatul foarte pozitiv al evaluării intermediare a Grupului Partener condus de dumneavoastră. Raportul de evaluare menţionează o producţie ştiinţifică impresionantă a Grupului Partener în primii trei ani de la iniţiere. Vă felicit pentru acest succes.”

citeşte în continuare

Vizualizarea modului în care neuronii codează informaţia

Cercetătorii institutului au dezvoltat o metodă specială care permite vizualizarea modului prin care neuroni multipli descarcă împreună pentru a coda informaţii, prin reprezentarea identităţii descărcărilor stereotipice prin secvenţe de culori.

citeşte în continuare
  Înapoi 1 2 3 4 5 6