Știri

James Watson, laureat al premiului Nobel, va ține un curs la Şcoala de vară transilvăneană de neuroştiinţe experimentale

James Watson a primit premiul Nobel în 1962 pentru participarea sa la descoperirea structurii moleculare a acizilor nucleici și a semnificației acestora pentru transferul informației în organismele vii.

citeşte în continuare

Înţelegând mecanismele dependenţei de alcool prin analiza reţelelor din creier

Cercetătorii institutului nostru dezvoltă metode matematice şi bazate pe teoria reţelelor care pot contribui la combaterea recidivei în dependenţa de alcool.

citeşte în continuare

Apel pentru proiecte conduse de cercetători cu experiență în străinătate

Institutul solicită candidaturi din partea cercetătorilor cu experiență de lucru sau studii (doctorale sau postdoctorale) în străinătate, pentru finanțări de până la 2 milioane euro din fonduri structurale (europene)

citeşte în continuare

A patra ediţie a Şcolii de vară transilvănene de neuroştiinţe experimentale

În perioada 1-19 iunie 2015 are loc a patra ediţie a Şcolii de vară transilvănene de neuroştiinţe experimentale. 150 de studenți din 42 de țări au candidat pentru cele 13 locuri disponibile.

Vedeţi site-ul şcolii de vară

citeşte în continuare

Rezultatele proiectului „Transfer Tehnologic prin Vizibilitate și Mentorat”

Graţie finanţării nerambursabile obţinute în cadrul programului de cooperare Elveţia-România, Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie a desfășurat acest proiect care a vizat stimularea contactelor între mediul academic românesc şi mediul de afaceri românesc şi internaţional, precum şi promovarea şi susţinerea antreprenoriatului în instituţiile de învăţământ superior şi de cercetare din România.

citeşte în continuare

7 echipe de top la 3 Day Startup Cluj-Napoca 2015

Echipele au lucrat de dimineață până târziu în noapte și, cu sprijinul mentorilor, au făcut site-uri, mockup-uri, planuri de afaceri, au intervievat potențiali clienți, apoi au asamblat informațiile pentru a prezenta pitch-uri unui panel de potențiali investitori. Totul în trei zile!

citeşte în continuare

Campanie de sprijin financiar pentru Şcoala de vară transilvăneană de neuroştiinţe experimentale

Această școală este una din cele mai importante din lume, la care concurează peste 10 candidați pe un loc, incluzând studenți de la cele mai importante laboratoare de neuroștiințe din întreaga lume. Ea depinde însă în prezent de munca voluntară a cercetătorilor din la Institutul Român de Știință și Tehnologie. Puteți acum sprijini școala de vară printr-o donație pe Indiegogo.

45 de tineri au fost selectați pentru a participa la a doua ediție a 3 Day Startup Cluj

Pregătirile pentru a doua ediție 3 Day Startup Cluj-Napoca au intrat în linie dreaptă! Din 115 candidați, echipa Research for Industry a selectat cu greu 45 de tineri entuziaști pentru a-și duce ideile mai departe în cadrul acestui eveniment care va avea loc în 3-5 aprilie 2015.

citeşte în continuare

Research for Industry este un partener al Cluj Innovation Days

Cluj Innovation Days, organizat de clusterul Cluj IT, este un forum regional anual care are ca scop consolidarea comunității de tehnologie a informațiilor și facilitarea interacțiunilor cu parteneri de afaceri și cu sectorul public.

citeşte în continuare
  Înapoi 1 2 3 4 5 6 Înainte