Știri

Raul Mureșan, despre bolile creierului în România Liberă

România Liberă l-a intervievat pe Raul Mureșan într-un articol despre bolile creierului. Citește articolul.

citeşte în continuare

Seminar de proprietate intelectuală şi transfer tehnologic

Invitaţii au discutat problematica transferului tehnologic prin prisma a peste 20 de ani de experienţă în managementul invenţiilor, la Politehnica Federală din Lausanne, şi la Cabinetul Oproiu din Bucureşti. Au fost acoperite în detaliu toate etapele esenţiale ale procesului de valorificare a dezvoltării tehnologice, de la comunicarea şi evaluarea invenţiei, la protecţia acesteia optimizând costurile, la căutarea partenerilor industriali şi negocierea licenţelor şi cesiunilor cu aceştia.

citeşte în continuare

A treia ediţie a Şcolii de vară transilvănene de neuroştiinţe experimentale

În perioada 1-17 iunie 2014 are loc a treia ediţie a Şcolii de vară transilvănene de neuroştiinţe experimentale.

Vedeţi site-ul şcolii de vară

citeşte în continuare

Institutul lansează platforma researchforindustry.ro

Institutul Român de Știință și Tehnologie anunță lansarea platformei de sprijinire a transferului tehnologic și antreprenoriatului researchforindustry.ro. Obiectivul platformei este de a crește vizibilitatea cercetării aplicative românești, de a stimula conectarea sa internațională și de a furniza pregătirea și mentoratul necesare atât cercetătorilor cât și instituțiilor pentru a le permite să obțină rezultate măsurabile în domeniul transferului tehnologic.

citeşte în continuare

Institutul demarează proiectul Research for Industry

Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie a demarat proiectul Research for Industry în parteneriat cu Biroul de Transfer Tehnologic al Politehnicii Federale din Lausanne, Elveţia (EPFL-TTO). Proiectul vizează stimularea contactelor între mediul academic românesc şi mediul de afaceri românesc şi internaţional, precum şi promovarea şi susţinerea antreprenoriatului în instituţiile de învăţământ superior şi de cercetare din România.

citeşte în continuare

Povestea ediţiei din 2013 a TENSS

Mihai Goţiu a publicat un articol despre ediţia din acest an a Şcolii de vară transilvănene de neuroştiinţe experimentale.

Vezi articolul pe VoxPublica

A doua ediţie a Şcolii de vară transilvănene de neuroştiinţe experimentale

În perioada 1-17 iunie are loc a doua ediţie a Şcolii de vară transilvănene de neuroştiinţe experimentale.

Vedeţi site-ul şcolii de vară

citeşte în continuare

Legături inedite între mulţimile Julia şi Mandelbrot

Marius-F. Danca, cercetător afiliat institutului nostru, şi colaboratorii săi au descoperit că mulţimea Mandelbrot este nu doar mulţimea tuturor punctelor din planul complex pentru care mulţimile Julia sunt conexe, dar şi mulţimea punctelor pentru care mulţimile Julia alternate sunt neconexe.

citeşte în continuare

O relatare despre cercetările grupului lui Raul Mureşan, pe site-ul Max Planck

Site-ul prestigiosului institut Max Planck din Germania găzduieşte un articol despre activitatea grupului condus de Raul Mureşan de la Centrul pentru Cercetări Cognitive şi Neuronale din cadrul institutului nostru.

  Înapoi 1 2 3 4 5 6 Înainte