Știri

Articol în Nature despre cercetările lui Florian Engert

Prestigioasa revistă Nature prezintă cercetările lui Florian Engert, membru al consiliului director al Institutului Român de Ştiinţă şi Tehnologie şi cercetător la Universitatea Harvard, SUA.

citeşte în continuare

TENSS la Cold Spring Harbor Laboratory

Un articol despre Şcoala Transilvăneană de Vară de Neuroştiinţe Experimentale, co-organizată de institutul nostru, a fost publicat pe blogul Cold Spring Harbor Laboratory (SUA).

Workshop-ul "Artificial Intelligence, Computational Game Theory, and Decision Theory - Unifying Paths"

Institutul va co-organiza acest workshop împreună cu Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică Cluj, în data de 9 noiembrie 2012.

citeşte în continuare

Cronotronul - un neuron care poate învăța să emită pulsuri la momente precise de timp

Răzvan Florian a arătat cum neuronii pot învăța să proceseze și să memoreze informație care este în întregime codată temporal, atât la intrare cât și la ieșire, în momentele precise ale pulsurilor neuronale.

citeşte în continuare

Şcoala de vară transilvăneană de neuroştiinţe experimentale

Institutul va organiza în iunie 2012 prima şcoală de vară din România care tratează neuroştiinţele experimentale, la Lacul Ştiucii din judeţul Cluj. Studenţi din toată lumea vor avea ocazia să înveţe, de la experţi de nivel mondial din domeniu, tehnici şi concepte avansate.

citeşte în continuare

Premii: cele mai bune teze de doctorat ale anului din domeniul teoriei computaţionale a jocurilor

Institutul a acordat premii pentru cele mai bune teze de doctorat ale anului din domeniul teoriei computaţionale a jocurilor pentru următorii tineri cercetători: Noémi Gaskó, Tudor Dan Mihoc şi Scott Duke Kominers.

citeşte în continuare

Găsirea atractorilor sistemelor continue în timp prin alternarea parametrilor

Marius F. Danca, cercetător în cadrul institutului, a descoperit că dacă parametrul de control p al unui sistem neliniar continuu în timp şi aparţinând unei clase largi de sisteme este alternat în interiorul unei mulţimi de valori urmând o regulă deterministă sau aleatoare, atractorul obţinut este o aproximare numerică a unuia dintre atractorii existenţi ai sistemului considerat.

citeşte în continuare

Prima Conferinţă Internaţională despre Abordarea Complexităţii

Institutul nostru co-organizează această conferinţă care permite cercetătorilor din întregul domeniu al complexităţii să schimbe idei în Cluj-Napoca, în 19-20 octombrie 2011.

citeşte în continuare

Concurs pentru doctoranzi: Cea mai bună teză de doctorat a anului în teoria computaţională a jocurilor

Institutul nostru va premia cu 1000 euro cea mai bună teză de doctorat a anului din acest domeniu, la nivel internaţional. Doctoranzii trebuie să trimită un rezumat al tezei până pe 15 octombrie 2011 şi teza întreagă până pe 15 noiembrie 2011.

citeşte în continuare

Institutul a primit un grant din partea John Templeton Foundation

Fundaţia din SUA a acordat un grant echipei de cercetători conduse de prof. Dumitru Dumitrescu pentru un proiect intitulat "Spre o integrare conceptuală a inteligenţei artificiale, teoriei jocurilor şi teoriei deciziei".

  Înapoi 1 2 3 4 5 6 Înainte