Știri

Scala temporală internă a creierului este corelată cu scala temporală externă a stimulului

Cercetătorii noştri au descoperit că scala temporală internă a creierului, adică fereastra de timp necesară neuronilor pentru a codifica un anumit aspect al stimulului vizual, este puternic corelată cu scala temporală externă a stimulului, adică viteza cu care imaginea de pe retină se schimbă.

citeşte în continuare

Parteneriatul dintre Coneural şi Max Planck a fost reînnoit

Parteneriatul dintre Centrul de Cercetări Cognitive şi Neuronale (Coneural) din cadrul institutului şi prestigiosul Institut Max Plank de Cercetare a Creierului din Frankfurt, Germania, a fost reînnoit pentru încă doi ani (2011-2013), după o evaluare a rezultatelor obţinute în cei trei ani anteriori. Peter Gruss, preşedintele Societăţii Max Planck din Germania, a afirmat în scrisoarea de reînnoire a parteneriatului: “Îmi face o deosebită plăcere să vă informez despre rezultatul foarte pozitiv al evaluării intermediare a Grupului Partener condus de dumneavoastră. Raportul de evaluare menţionează o producţie ştiinţifică impresionantă a Grupului Partener în primii trei ani de la iniţiere. Vă felicit pentru acest succes.”

citeşte în continuare

Vizualizarea modului în care neuronii codează informaţia

Cercetătorii institutului au dezvoltat o metodă specială care permite vizualizarea modului prin care neuroni multipli descarcă împreună pentru a coda informaţii, prin reprezentarea identităţii descărcărilor stereotipice prin secvenţe de culori.

citeşte în continuare
  Înapoi 1 2 3 4 5 6