Despre institut

Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie (Romanian Institute of Science and Technology – RIST) este un institut de cercetare privat, non-profit. Scopul RIST este de a asigura un sprijin instituţional şi administrativ adecvat, de nivel occidental, pentru cercetătorii care doresc să lucreze în România, ca alternativă la sistemul public de cercetare.

Cercetătorii afiliaţi RIST sunt finanţaţi prin granturile obţinute de către aceştia, din surse guvernamentale, europene sau private; nu există posturi permanente. Invitaţie pentru cercetători care doresc să se afilieze Institutului Român de Ştiinţă şi Tehnologie.

RIST a fost un partener al Transylvanian Machine Learning Summer School și, de asemenea, administrează platforma de transfer tehnologic Research for Industry. În perioada 2012-2017, RIST a organizat Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School.

Institutul s-a înfiinţat în anul 2009, prin extinderea Centrului pentru Cercetări Cognitive şi Neuronale (Coneural).

Institutul Român de Ştiinţă şi Tehnologie este o fundaţie înregistrată în Registrul Naţional al Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr. 3103/B/2009 şi are codul fiscal 25616490.

RIST a fost atestat pentru desfăşurarea de activităţi de cercetare-dezvoltare finanţate din fonduri publice prin decizia Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică nr. 9877/02.06.2010.