Anunțăm cu deosebită plăcere vizita doamnei Dr. Deepika Kumari de la Universitatea Guru Gobind Singh Indraprastha între 01.07.2017 și 09.07.2017 pentru a susține un seminar la Institutul Român de Știință și Tehnologie. Aria de specializare a dnei Kumari este geometria diferențială și a lucrat extensiv pe validarea ipotezei lui Chen a subvariațiilor biharmonice în diferite spații precum spațiul euclidian, spațiul pseudo-euclidian și forma spațiului. Interesele ei în cercetare sunt strâns legate de subiectele proiectului DeepRiemann – Metode de optimizare riemanniene pentru învățarea profundă (2016-2020), finanțat prin POC 2014-2020 – Programul Operațional Competivitate 2014-2020, și condus de Dr. Luigi Malagò, conducător al grupului de Învățare Automată și Optimizare din cadrul Institutului Român de Știință și Tehnologie. Proiectul DeepRiemann urmărește proiectarea și analiza de noi algoritmi de antrenare pentru rețele neuronale în învățarea profundă prin aplicarea noțiunilor de optimizare riemanniană și geometrie diferențială.
În decursul acestei vizite, dna Kumari va susține un seminar intitulat „Geometria Subvariațiilor Biharmonice” în data de 04.07.2017 ora 3 pm, ora locală. În cele ce urmează regăsiți rezumatul acestui seminar:
În decursul ultimilor 20 de ani, studiul subvariațiilor biharmonice a fost o arie activă a cercetării. Este bine-cunoscut faptul că ipoteza creată de Chen în 1991, conform căreia „singurele subvariații biharmonice ale spațiului euclidian sunt cele minime”, reprezintă încă o problemă deschisă. Dna Kumari a demonstrat rezultate importante pentru validarea și generalizarea ipotezei lui Chen în diferite spații precum spațiul euclidian, pseudo-euclidian și forma spațiului. În acest seminar, dna Kumari va oferi o scurtă prezentare intriductivă a variațiilor biharmonice. De asemenea, va prezenta ipoteza lui Chen privind variațiile biharmonice și progresele recente în acest domeniu.
Cuvinte cheie: variații biharmonice, spațiu pseudo-euclidian, forma spațiului, hipersuprafețe nule de tip 2, vectorul curbei medii.
Deepika Kumari și-a finalizat recent doctoratul la Școala Universitară de Științe de Bază & Aplicate (University School of Basic & Applied Sciences), Universitatea Guru Gobind Singh Indraprastha, New Delhi, India sub supravegherea Dr. Ram Shankar Gupta, având ca subiect „Geometria Subvariațiilor și Hărți BIharmonice„. A fost premiată cu titlul de cercetător Indraprastha (2012-2016) pentru cercetările sale. Aria de specializare a dnei Kumari o reprezintă Geometria Diferențială și a lucrat extensiv pe validarea ipotezei lui Chen a subvariațiilor biharmonice în diferite spații precum spațiul euclidian, spațiul pseudo-euclidian și formele spațiului. De asemenea, interesele sale în materie de cercetare includ analiza și algebra. A lucrat ca lector (2007-2012) la Institutul de Tehnologie și Management Gurgaon, Gurgaon, India și a predat studenților absolvenți ai facultăților inginerie Matematica pentru Inginerie. În trecut, a lucrat ca lector (2006-2007) la Colegiul S. A. Jain, Ambala city, India. Și-a obținut masterul în filozofie (2005) și în matematică pură (2003) la Universitatea Kurukshetra, Haryana, India.